Close

2023/05/13-14 - La Red Cup Tarragona BMW Oliva Motor

La segona/tercera setmana de maig se celebra la Red Cup Tarragona BMW Oliva Motor. Què què és la Red Cup Tarragona BMW Oliva Motor? Es tracta d’un torneig internacional de tennis juvenil que es juga al Tennis Tarragona i que forma part del circuit ITF. Estimats, estimades, a Tarragona s’hi fan coses.

 

Atenció. Aquesta entrada tindrà tres galeries. Tres!!!!

 

Aquesta era la cinquena edició. Jo n’he fotografiat, amb aquesta, tres i reconec que m’encanta fer-ho. El tennis és un esport que costa veure’l per la tele, excepte quan s’enfronten els top. En canvi, en directe, és un esport apassionant perquè hi ha tensió, pressió, competició, explosivitat….

 

Les finals de dobles masculines i femenines

 

El dissabte eren les finals masculines i femenines, i la meva tasca era fer-ne un reportatge fotogràfic. La veritat és que va ser molt més entretinguda la masculina que la femenina, on la parella de germanes Genís, la Jana i la Martina, van guanyar plàcidament el seu partit. La jornada es va desenvolupar en el marc d’un dia ennuvolat. Això va regalar una uniformitat lumínica que em va permetre trobar la configuració que em va semblar millor, i no em vaig moure d’allí. Covard!!! Doncs sí, allí em vaig quedar.

 

Em va tocar cobrir l’entrega de premis, però això ja no és tan emocionant, si no fos perquè vaig constatar l’excel·lent ambient de companyerisme que regna a l’escola del Tennis Tarragona. Els felicito a tots: als esportistes, als entrenadors, als directius i als socis. Són molt afortunats.

Les finals individuals

L’endemà diumenge ja anava d’una altra manera. Sense encàrrecs, podia fer el que volgués. Em vaig centrar molt en la final femenina. Sobre tot, perquè ja faig prou fotos a esport masculí i em venia de gust centrar-me en elles. En segon lloc, perquè la jugava la Martina Genís, jugadora de la casa i em va semblar genial que centrés tantes expectatives. Volia veure com reaccionava davant de la pressió, positiva, però al final  pressió.

 

El que em vaig trobar va ser un partit on la seva rival, la Polina Skopintseva va sotmetre a la Martina a un duel mental de primer ordre. Pilotes elevades permanentment, fins s tot a punt de sortir de la pròpia pista, però el que més em va sobtar van ser les reaccions després de perdre els punts: plors, renecs, actitud indolent. En canvi, quan guanyava el punt, gràcies a un bon cop d’ella, o per error de la rival, un crit ben fort.

 

La Martina estava lluitant contra ella mateixa, contra el seu cap, contra els seus impulsos. Se li notava. Una tia que és tot nervi i energia, es trobava sotmesa davant d’un joc tàctic i destructiu.

 

El dia era solejat. Un Sol espectacular ens regalava una llum perfecta per treballar a altes velocitats. Perquè no em vaig centrar en els masculins? Perquè jugaven amb una gorra que enfosquia la seva cara de manera que, per molt espectacular que fos l’acció, no es veia l’expressió de la cara. Només si els agafava mig de costat podia veure bé les seves expressions. Jugadors de tennis, si us plau, sense gorra. Gràcies.

Tercera galeria

 

Us he explicat com va ser el partit de la final femenina. Doncs he creat aquesta galeria especial per demostrar-vos que no us enganyava. Mireu i gaudiu…o patiu!!!