Close

2023/07/02 - 56è Gran Premi de Sant Pere de Perafort

A començaments de juliol, tots els amants del ciclisme estem centrats en el Tour de França. La canalla té terminantment prohibit canviar de canal, la nostra parella ens deix per inútils, i nosaltres ens estirem al sofà, butaca o balancí per veure les llarguíssimes i, de vegades, apassionants etapes de la carrera ciclista més important del món (orxata en mà). Mentre espero la trucada d’algú que m’hi vulgui fent fotos, me n’he anat a la carretera de La Secuita cap a Perafort a fer fotos al 56è Gran Premi de Sant Pere de Perafort.


Aquest era el segon any que hi anava. Aquest cap de setmana hi havia tres esdeveniments on volia anar: el Campionat d’Espanya d’Atletisme Sub 23 a l’Anella Olímpica, el circuit Vichy Catalán de volei platja a la platja de l’Arrabassada, i aquesta cursa ciclista. No és que em tirin més les bicis, però era el que millor s’adaptava als meus horaris. A Tarragona s’hi fan coses.


De fet, era el segon any que hi anava. L’any passat em vaig situar entre la carretera dels Pallaresos i Perafort. és una part més sinuosa, amb més vegetació, però es fa de baixada. Malgrat això, vaig poder fer fotos decents. Enguany volia mirar l’altra part del circuit. Més oberta però de tendència ascendent, m’ha semblat una zona que dona més joc. Jo continuo pensant que el circuit seria més bonic en sentit contrari. També seria més dur.


En fi. Jo a lo meu, he passat amb el cotxe una hora abans de començar per mirar on em podia passar. M’ha semblat que hi havia un parell de prats i uns arbres que em donarien joc. És una llàstima que en aquestes curses no hi hagi públic; encara serien més xules de fotografiar.


Les condicions de llum eren perfectes, les de calor inhumanes. Els ciclistes deuen haver patit de valent i, de fet, ja la primera volta (es fan 10 voltes a un circuit d’uns 10 quilòmetres) hi havia ciclistes que es despenjaven.


Us deixo, a continuació, les fotos que he fet. Veureu que moltes són molt semblants. És el tema de les curses. Et poses a un lloc i et dediques a tirar. Intentes que tinguin alguna cosa bonica, artística o curiosa, però una vegada tries la localització, et dediques a tirar sempre la mateixa foto.


Però vaja, si algun dels participants la veu, i la vol, doncs en parlarem.