Close

2023/10/28 - Siurana Urban Bloc en bona companyia

En bona companyia de la Maria, l’Alba, el Sergi, el Roc i la Pili. Amics i amigues dels Xiquets de Tarragona que em van confirmar que anirien al Siurana Urban Bloc, i llavors ja vaig tenir una excusa per pujar.

Siurana Urban Bloc

Per ser sincer, no necessitava masses excuses per pujar. Feia setmanes que el Jordi Granero m’havia avisat d’aquesta competició, i jo tenia ganes, des de fa temps, de fer fotos d’escalada.

 

La Siurana Urban Bloc és una competició que es fa al poble de Siurana en la qual s’utilitzen les cases del poble, els marges i alguns racons ben amagats per fer escalada de bloc. L’escalada en bloc és una modalitat en la qual les persones que escalen no necessiten escales. No solen ser alçades massa altes i amb una “colxoneta” a terra, la seguretat està garantida.

 

Siurana és un destí de primer nivell mundial per als escaladors. De fet, l’aparcament que hi ha tres quilòmetres abans d’arribar estava ple de furgonetes camperitzades. El lloc olora a escalada i jo estava ben il·lusionat per tornar-hi.

 

Disposava de dues horetes i no sabia el que em trobaria. Qun vaig entrar al poble vaig començar a trobar-me a grups d’escaladors, amb els matalassos dirigint-se a zones del poble; en un carreró estret que hi ha passat al restaurant em trobo un grup escalant, i al Jordi Granero. Després de saludar-nos, vaig cap a la plaça més gran i allí em trobo el grup de Xiquets.

 

El Sergi em dona dos o tres indicacions. Em fa d’amfitrió i em dona claus que he d’entendre abans de començar. Li agraeixo, em va servir de molt. Disposava de dues horetes per fer fotos i vaig haver de triar: detalls dels escaladors o fotos més obertes i d’ambient? Em vaig decidir per fer fotos dels “meus” escaladors i escaladores.

 

L’objectiu era ensenyar l’esforç, la concentració, la determinació, la tècnica…però també el companyerisme, la idiosincràsia, el tarannà de les persones que practiquen aquest esport. 

 

Abans d’escriure aquestes línies, he parlat amb el Sergi i l’Alba i em diuen que sí. Són bona gent i penso que m’ho diuen per bé. Jo em vaig quedar amb ganes de més i, per poc que pugui, l’any vinent hi tornaré, amb més temps per buscar noves perspectives.

 

Espero, de tot cor, que us agradin aquestes fotos. Estan fetes amb tot el carinyu cap als 5 esportistes i castellers dels Xiquets de Tarragona.