Close

55è Gran Premi Sant Pere - Memorial Ramon Falcó a Perafort (16/07/2022)

El passat dissabte 16 de juliol es disputa el 55è Gran premi Sant Pere – Memorial Ramon Falcó a Perafort. Feia dies que no anava a fer fotos, coses de l’estiu, massa temps lliure, canalla. Aquest dissabte els astres es van aliniar i vaig poder estar ben bé find la setena volta de les 10 que constava el Gran Premi. Aquesta competició forma part del circuit de Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme.

Havia anat a veure el recorregut uns dies abans. Un circuit que puja i baixa, en alguns trams força encargolat, i em semblava que podien sortir coses xules. Pensant en les fotos, vaig donar per fet que els ciclistes anirien des de Perafort en direcció Pallaressos. Doncs no. Arribo i em diuen que és en sentit contrari. Això suposa que si vull tirar les fotografies des dels llocs que havia vist, les tiraria amb el Sol de cara.

Em vaig dir que què coi. i caparrut com sóc, vaig anar als quatre o cinc punts que havia vist i a veure què sortia. Aprofito l’avinentesa per suggerir un petit canvi: fer la cursa en direcció contrària.

És la primera vegada que faig fotos a una carrera de ciclisme com aquesta. Notes: què difícil és fer fotos així!! No tens masses oportunitats, els ciclistes van a gran velocitat i t’ho jugues tot a la velocitat d’enfocament de la càmera. A més, estar estàtic en un lloc et limita a només poder tirar un tipus de fotografia a cada punt on decideixis posar-te. Arribes a casa i et dius, la llibertat d’una moto; el meu regne per poder anar a dalt d’una moto!!!

En qualsevol cas, vaig aprendre moltes coses: que segurament el punt ideal per fer fotos des d’una corva és una mica més endavant que no pas al punt mig, que no t’ho has de pensar massa i bellugar-te ràpid per tenir més fotos diferents, que hi ha ciclisme més enllà de les grans competicions, que  la propera ocasió, pensaré  menys en els ciclistes i buscaré coses diferents, amb més moviment, amb punts de vista diferents, més expressions i accions paral·leles a la pròpia competició…de veritat, poca gent, però molt per fotogrfiar.

Ei, vull destacar que em va semblar molt autèntic aquest món i espero poder anar a més proves. De moment, us deixo el meu treball d’aquest dia. Moltes fotos repetides però, ja que les vaig fer, doncs aquí us les deixo.