Close

Ciclisme

Aquesta pàgina és de la meva fotografia de ciclisme i d’esports de bicicleta.

A casa pateixen el fet que sigui aficionat als esports de bicicleta en general i que , per tant, m’agradi molt fer fotografia de ciclisme i d’esports de bicicleta. Sóc d’aquelles persones que s’asseu al sofà i s’empassa una etapa sencera d’una gran volta, o d’una clàssica, o una competició de ciclocross…ei, sense adormir-se. Admiro la capacitat de patir, de sacrificar-se, d’assumir rols de les persones que es dediquen a aquest esport (encara que aquests no siguin els desitjats). A les etapes de muntanya, gaudeixo amb la capacitat de resistir i de tenir el cap fred malgrat la brutalitat de l’esforç; a les etapes planes o clàssiques, em quedo atrapat amb l’estratègia i la capacitat de circular a una altíssima velocitat, al ciclocross, la flexibilitat i l’agilitat en funció del terreny i de l’obstacle.

El primer que vaig pensar quan em vaig posar en això de fer fotografia esportiva va ser que seria un somni seguir des de dintre una volta per etapes, o una clàssica d’un dia. Des de la moto, podent triar on vols fer la fotografia, revisar tot el recorregut i decidir els emplaçaments, les perspectives, improvitzar una mica (també). Si em llegeix un fotògraf dels que segueixen aquestes competicions em diria que sóc un il·lús, però sigui com sigui, estic segur que seria una gran experiència.

De moment, he fet fotos a la Volta Catalunya com tot aficionat, a peu de carretera. Però també he fet fotos a una gran “grupeta”, com la de la Colla Castellers Xiquets de Tarragona. També he fet fotos a una Copa Catalana de Trial feta a Torredembarra que em va impressionar per l’habilitat i potència física dels protagonistes.

Ei, si tens previst fer alguna marxa cicloturista, o si organitzes alguna cursa o competició, igual podem treballar plegats, oi?